Golden Beauty

Goldenbeauty Ero Blog

Mijn ervaring met herbruikbare inlegkruisjes

Mijn ervaring met herbruikbare inlegkruisjes

Mijn ervaring met herbruikbare inlegkruisjes

Als je denkt aan inlegkruisjes denk je waarschijnlijk aan de alom bekende en veel gebruikte wegwerpvarianten. De kans is groot dat jij die ook gebruikt. Maar wat nou als ik jou vertel dat er ook herbruikbare inlegkruisjes bestaan? Veel mensen weten er nog niet van, maar de vrouwen die er bekend mee zijn en ze gebruiken willen nooit meer terug naar de oude wegwerp varianten kan ik je vertellen. Ik ben er daar één van! Daarom vertel ik je in dit blog graag meer over mijn ervaring met herbruikbare inlegkruisjes.

Comfortabel en prettig

We zijn allemaal wel bekend met dat vervelende broeierige gevoel wat je hebt bij het dragen van een inlegkruisje tijdens de menstruatie. Dat is het fijne van herbruikbare inlegkruisjes: ze zijn gemaakt van heerlijk zacht en super absorberend materiaal, Daarnaast hebben ze altijd een laagje ademend PUL of fleece om voor extra comfort te zorgen. Zeg dus maar snel ‘doei’ tegen dat nare broeierige gevoel!

Milieuvriendelijk

Net zoals (hopelijk) de meeste mensen, ben ik erg bewust bezig met het milieu. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk kleine dingen te doen die helpen bij het verbeteren van onze wereld. Herbruikbare inlegkruisjes passen hier perfect bij. Doordat je de inlegkruisjes na gebruik op de juiste manier reinigt, zorg je voor aanzienlijk minder afval. Daarmee ben je beter bezig voor het milieu en dat zorgt natuurlijk ook weer voor een vorm van comfort.

Bespaar op kosten

Natuurlijk kost het aanschaffen van herbruikbare inlegkruisjes in eerste instantie iets meer dan de klassieke wegwerp versies. Maar uiteindelijk bespaar je juist op kosten doordat je geen nieuwe inlegkruisjes meer hoeft te kopen. Koop er zoveel als je nodig hebt en je bent voor een lange tijd voorzien van voldoende inlegkruisjes om je comfortabel en prettig te voelen tijdens je menstruatie. En vanaf dat moment hoef je je dus ook niet meer druk te maken over het kopen van nieuwe exemplaren. Dat geeft rust toch?

Laat je inspireren?

Laat je inspireren en lees nog meer van onze leuke blogs.