Golden Beauty

Goldenbeauty Ero Blog

Heeft hij een ander?

hulp van een relatietherapeut


In je relatie kan je heel onzeker zijn. Vaak komt dat door ervaringen uit je verleden. Is je ex in het verleden regelmatig vreemd gegaan? Als je een nieuwe relatie krijgt, neem je je ervaringen uit het verleden mee en ben je bang dat je huidige partner uiteindelijk ook vreemd zal gaan. Toont hij minder interesse in jou of komt hij geregeld laat thuis? Voor jou zijn dat signalen dat hij een ander heeft, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je huidige partner is tenslotte een ander persoon dan je ex. Soms heb je in je huidige relatie nare ervaringen opgedaan en had je partner stiekem een ander. Jullie hebben uiteindelijk besloten om jullie relatie voort te zetten, maar gebeurtenissen uit het verleden hebben wel gezorgd voor littekens. In je hoofd wil je wel verder, maar je gevoelens zitten je in de weg. Met relatieproblemen hoeven jullie niet alleen te blijven rondlopen. Vraag hulp van een relatietherapeut.

hulp van een relatietherapeut


Kan een relatie herstellen na vreemdgaan?


Als je partner een ander heeft, zorgt dit voor een enorme crisis in jullie relatie. Je hele leven staat op z’n kop. Je bent boos, verdrietig en teleurgesteld en hebt de neiging om snel besluiten te nemen die grote gevolgen hebben voor de lange termijn. Dit is heel begrijpelijk. Toch is het verstandig om hiermee te wachten. Als het stof is neergedaald besluit je om toch verder te gaan met elkaar en de ander te vergeven. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien leidt vergeven nog niet tot vergeten. Elke keer als je partner een appje krijgt, vraag jij je af of het die ander is. Heeft je partner met vrienden afgesproken, dan twijfel je of hij daar wel echt naar toe gaat. Gevoelens van jaloezie en onzekerheid zijn niet ongewoon. Deze kunnen het herstel van jullie relatie wel in de weg zitten. Ook je partner worstelt met zijn emoties en gevoelens. Hij is teleurgesteld in zichzelf en heeft misschien nog wel verliefde gevoelens voor die ander terwijl hij toch besloten heeft met jou verder te willen. Vaak gingen er aan het vreemdgaan al relatieproblemen vooraf. Om te werken aan een toekomst samen zullen jullie alle relatieproblemen onder ogen moeten zien.


Een relatietherapeut kan veel betekenen


De drempel om naar een relatietherapeut te stappen is voor veel stellen best hoog. Je vindt dat jullie er samen uit moeten kunnen komen. Bovendien wil je de vuile was niet buiten hangen. Een relatietherapeut heeft veel ervaring en heeft al heel wat verschillende problemen bij diverse stellen meegemaakt. Tijdens een intakegesprek bespreken jullie met de therapeut wat jullie problemen precies zijn. Dit gesprek is voor jullie meteen een goede kennismaking met de therapeut. Zo ontdekken jullie of er een klik is en of jullie er vertrouwen in hebben om met deze relatietherapeut de weg naar herstel in te slaan. Op basis van een plan van aanpak maken jullie vervolgens afspraken voor vervolgsessies. De therapie is in principe kortdurend en bestaat uit sessies van meestal anderhalf uur. Jullie krijgen praktische tips waar jullie ook thuis mee aan de slag gaan. Na een aantal sessies zijn jullie voldoende toegerust om zelfstandig jullie weg te vervolgen. Maak vandaag nog een afspraak bij de relatietherapeut in Eindhoven of op een andere locatie in Nederland.